Petarde păguboase. Incendiul provocat de distracţia vecinilor

186

Trei tone de furaje ale unul locuitor din comuna Priseaca s-au transformat, ieri, în scrum, în urma unui incendiu. Din primele cercetări, se pare că incendiul a izbucnit ca urmare a folosirii petardelor de către copiii unui vecin.

A adunat omul toată toamna furaje pentru a avea cu ce hrăni animalele pe timpul iernii. Nicio clipă nu s-a gândit că acestea se vor transforma în scrum din cauza petardelor folosite în apropiere de copiii unui vecin. Când a băgat de seamă proprietarul a fost prea târziu ca pompierii să mai salveze ceva din furaje.

„Pompierii au acționat timp de aproximativ o oră pentru stingerea incendiului, reușind lichidarea acestuia în limitele găsite. Au ars circa trei tone de furaje și s-au deterioarat geamurile unui solar aflat în apropierea anexei. Din fericire incendiul nu s-a extins şi la anexele gospodăreşti din împrejurimi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Potrivit ISU Olt, incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unor materiale pirotehnice folosite în apropierea furajelor. Din declaraţiile proprietarului, copiii vecinilor au detonat în zonă mai multe petarde. Dacă se va dovedi că petardele sunt cauza incendiului, vecinii vor fi buni de plată. Până atunci, de petrecerea organizată de proprietar cu ocazia Crăciunului s-a ales praful.