Moş Crăciun de la IGPR a poposit şi la IPJ Olt. Vezi ce le-a adus în dar poliţiştilor olteni

268

În preajma Crăciunului, poliţiştii olteni au primit un dar nesperat. Acesta a fost oferit de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi constă în 7 autoturisme Dacia Logan. Acestea sunt mai mult decât binevenite, având în vedere starea parcului auto. Ar fi fost şi mai bine dacă numărul lor ar fi fost mai mare sau măcar dacă repartizarea lor ar fi fost însoţită şi de alocarea unei cote consistente de combustibil.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Olt, cele 7 autovehicule vor fi reparatizate pentru patrulare și poliție rutieră, precum și pentru desfășurarea muncii operative. Dintre acestea, două vor fi repartizate Serviciului de Investigații Criminale și câte una Serviciului Rutier, de Ordine Publică, de Investigare a Criminalității Economice, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției Transporturi.

În ceea ce privește dotările, noile autovehicule vor oferi mai mult comfort, fiind dotate cu servodirecție, oglinzi electrice și încălzite, proiectoare ceață, geamuri electrice, ABS, ESP și airbag-uri cel puțin pentru locurile din față. Autoturismele repartizate nu sunt inscripţionate şi nici nu sunt dotate cu girofaruri.

Acelaşi număr de maşi au fost alocate tuturor inspectoratelor judeţene din ţară. Ele au fost achiziţionate de IGPR în cadrul Proiectul PolHumint, derulat de Poliţia Română în cadrul mecanismului Fondul pentru securitate internă. Acesta are ca obiectiv general eficientizarea activităţii informative precum şi valorificarea cu celeritate a datelor şi informaţiilor.