Un medic oltean de provincie, decorat de Casa Regală

1920

Un medic de familie din Corbu a avut bucuria ca munca de voluntar să-i fie recunoscută şi răsplătită de Casa Regală. Marius Puenea,  face voluntariat din 2001. De câţiva ani, nu doar că alină suferinţa semenilor, dar îi şi învaţă pe unii cum să salveze vieţi.

Marius Puenea este cel mai vechi voluntar al Crucii Roşii Olt. Prima participare la o campanie desfăşurată a fost în 2001. De atunci este responsabil de distribuirea gratuită a medicamentelor pentru persoanele sărmane şi paricipă la numersoase acţiuni de ajutorare a vârstnicilor.

În 2002 a înfiinţat la Corbu o subfilială a Crucii Roşii Olt şi a demarat o serie de activităţi menite să aline suferinţele celor din jur.

De câţiva ani, medicul din Corbu îşi învaţă semeni cu să salveze vieţi, predând cursuri de prim ajutor celor interesaţi.
,,Consider că a şti să acorzi primul ajutor face parte din educaţia de bază a fiecărui, iar a face voluntariat este o stare de fapt”, a declarat recent medicul a cărui implicare în sprijinul semenilor a fost răsplătită, anul trecut, de Casa Regală printr-o decoraţie,

Deşi face voluntariat de peste 16 ani, Marius Puenea nu a obosit să întindă o mână de ajutor celor din preajma sa, dar şi necunoscuţilor aflaţi în dificultate.

Dincolo de activităţile desfăşurate de Crucea Roşie, medicul din Corbu se implică în activităţi menite să-i informeze pe oameni cum pot avea o sănătate mai bună. Pentru ca aceste activităţi să aibă succes, Marius Puenea a apelat la voluntari din străinătatate.