Roboticienii Oltului, calificați la First Tech Challenge

164

Cei mai talentați puști din robotica românească, printre care și 11 din Olt, vor participa la First Tech Challenge, competiție la care vor intra în concurs 90 de echipe din țară și ale 6 echipe internaționale. Câştigătorii vor participa la Campionatul Mondial de Robotică.

https://realitateaoltului.ro/2016/06/13/robotii-olteni-vor-cuceri-lumea/

Echipa Robotica CNRG a trecut de preselecție și va participa la concursul First Tech Challenge din 23-25 martie 2018, Sala Palatului din București. La acest concurs se vor întrece peste 1200 de liceeni talentați, cei mai buni în domeniul roboticii pe plan național, ce vor face parte din 90 de echipe din toată țara și 6 echipe internaționale.

https://realitateaoltului.ro/2016/05/27/doi-elevi-slatineni-la-finala-mondiala-a-concursului-de-robotica/

Județul Olt are o singură echipă în concurs: Robotica CNRG, din care fac parte și deja “veteranii” roboticii la nivel județean, dacă le putem spune așa, puștii care au reprezentat cu cinste Slatina, Oltul și România până la Campionatul Mondial.

https://realitateaoltului.ro/2017/06/12/creatorii-de-roboti-din-slatina-pe-podium-la-world-robot-olympiad-romania/

Echipa Oltului este alcătuită din:

 1. Constantinescu Liviu Gabriel
 2. Coneschi Vlad
 3. Dobrescu Diana
 4. Ion Iulian
 5. Jilavu Alexandru
 6. Matei Gabriel Valentin
 7. Pescaru Andrei
 8. Popescu Ion Alexandru
 9. Profeanu Ioana
 10. Stanciu Ciprian
 11. Vădăstreanu Robert

Team leader: Doru Anastasiu Popescu

Team leader 2: Ileana Popescu

Voluntari: Dobrescu alexandru, Saioc Ioana, Surdoiu Daria

Aceasta este cea mai mare competiție de robotică din țara noastră. Provocarea lansată echipelor participante este să construiască timp de 6 luni un robot funcțional, aplicând principii ale educației STEM. Miza este participarea la campionatul național din București, în martie 2018 și ulterior la campionatul mondial din SUA, programat o lună mai târziu.