Jandarmii olteni, în sprijinul celor cu nevoi speciale, de Sărbători

72

Tinerii din Slatina cu nevoi speciale au primit zilele acestea vizita jandarmilor, care le-au adus cadouri de Crăciun. Copiii de la Organizația Trebuie au susținut pentru oamenii legii un mic spectacol, pentru a-și onora oaspeții care le-au trecut pragul.

A devenit o obișnuință ca, în prag de sărbători, jandarmii olteni să se gândească și la semenii lor pentru care Crăciunul nu poate fi întâmpinat așa cum se cuvine. Dacă până acum gândurile celor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt se îndreptau spre copiii instituționalizați sau din familii nevoiașe, de data aceasta au adus zâmbete de chipurile unor copii speciali: copiii din Organizația Trebuie.

“Trebuie să privim cu încredere spre viitor! Trebuie să fim solidari! În prag de sărbători, jandarmii olteni au venit în sprijinul Organizației „Trebuie”, pentru a le oferi copiilor și tinerilor cu nevoi speciale șansa unui Crăciun plin cu bucurii. Copiii ne-au cântat colinde și ne-au întâmpinat cu felicitări și ornamente confecționate de ei. Trebuie să conștientizăm că sunt mulți tineri cu nevoi speciale și să susținem integrarea lor în societate!”, este mesajul celor de la IJJ Olt.

Organizația pentru copii și adulți cu nevoi speciale Trebuie, înființată de preotul Marin Bica în 1995 este destinată recuperării și reintegrării în societate a persoanelor cu dizabilități fizice și psihice .Organizaţia se ocupă zilnic de peste 30 de tineri, iar la nivelul județului are circa 250 de beneficiari.