Învăţământul oltean, premiat la Gala Olimpicilor Internaționali 2017

616

Ministerul Educației a premiat ieri, în cadrul Galei Olimpicilor Internaționali 2017, și doi olteni: olimpica Ramona Diaconu și profesorul Marius Perianu. Cei doi și Colegiul Ion Minulescu Slatina au primit premii în bani în valoare de câte 5.950 de lei.

Parlamentul României a găzduit ieri Gala Olimpicilor Internaționali 2017, prilej cu care au fost premiați olimpicii cu rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele internaţionale, profesorii care îi pregătesc şi şcolile unde aceştia îşi desfăşoară activitatea. Premiile au fost înmânate de Liviu Pop, ministrul Educației şi de Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învățământ din Senat.

La Gală au fost prezenți și olteni: olimpica Ramona Diaconu, profesorul de matematică Marius Perianu și directorul Colegiului Național ion Minulescu Slatina, Carol Kovaci.

Ramona Deaconu, îndrumată de prof. Perianu, se numără printre olimpicii internaționali din anul școlar 2016/2017, când, elevă în clasa a XII-a la colegiul slătinean, a înregistrat o performanță de excepție pentru țara noastră, făcând parte din delegația României la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete de la Zurich: medalia de bronz.

Pentru această performanță, olimpica a fost răsplătită la nivel județean la începutul lunii noiembrie cu un premiu de 5000 de lei, iar acum a venit rândul Ministerului Educației să  prtemieze cu diplome și bani excelența. Ieri, au primit premii în bani, cu aceeași bvaloare, atât olimpica, cât și profesorul îndrumător, dar și unitatea de învățământ pe care eleva a frecventat-o. Colegiul va utiliza sumele primite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ. Fondul total de premiere alocat de MEN peste 2.500.000 lei.

Bronz pentru România, câştigat de Ramona Deaconu la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

Cuantumurile premiilor pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.545 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente). Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).