Artificiile le dau „foc” la bani sau libertate

98
foto: arhivă

Alți doi olteni au fost prinși de poliție cu petarde și artificii. Un bărbat și o femeie care comercializau la Slatina obiecte pirotehnice s-au ales cu dosare penale.

Deși polițiștii avertizează că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, iar în această perioadă operațiunea FOC DE ARTIFICII desfășurată de Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt este în toi, sunt și olteni care încearcă să facă profit profitând de faptul că mulți tineri consideră un „must have” petardele și artificiile de Sărbători.

Alți doi comercianți nu au scăpat de ochii vigilenți ai oamenilor legii și s-au ales cu dosare penale. „Polițiștii olteni au depistat, pe raza municipiului Slatina, un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Drăgășani, județul Vâlcea, care a deținut, fără drept, un număr de 71 de bucăți obiecte pe bază de amestecuri pirotehnice, în masă totală de aproximativ 45 kg, fără a fi autorizat în acest sens. Totodată, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina au depistat o femeie, de 43 de ani, din localitate, care a oferit spre comercializare obiecte de distracţie cu amestecuri pirotehnice, fără drept.”, arată IPJ Olt.

Articolele pirotehnice au fost ridicate, iar cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.