Pacientă transportată de ambulanța Institutului European de Oncologie, stabilizată la Balș

1207

De o experiență inedită au avut parte ieri cadrele Spitalului Orășenesc Balș, solicitate să intervină de urgență pentru stabilizarea unei paciente transportată din Italia la București.

Un spital mic, cu posibilități de intervenție în cazuri dificile reduse, de unde cazurile grave sunt îndrumate spre Slatina, Craiova sau București, a avut ieri parte de o experiență inedită, cadrele medicale din orașul de pe malul Oltețului descurcându-se ca la carte și reușind stabilizarea unei paciente ce a ajuns în Camera de Gardă din Balș în șoc hipotensiv, cu o TA de 6/3, în stare de leșin. Pacienta a ajuns transportată de o ambulanță a Institutului European de Oncologie (IEO), fiind operată în Italia și transportată la un spital din Capitală.

“Aceasta era transportată din Italia în București, dar pentru că pe parcursul drumului au apărut fluctuații mari ale tensiunii arteriale, pentru prevenirea eventualelor complicații echipa ambulanței italiene a luat decizia de a monitoriza funcțiile vitale ale pacientei în spitalele de pe traseu. Pacienta a ajuns în Camera de Gardă din Balș în șoc hipotensiv, cu o TA de 6/3, în stare de leșin, însă echipa de medici și asistenți din camera de gardă a orașului Balș a reușit stabilizarea acesteia, Ambulanta IEO putând continua drumul spre București. Medicul șef al camerei de gardă a recomandat celor de pe Ambulanță ca, în cazul în care apar noi complicații, să ceară sprijinul altor colegi de la alte spitale pentru a ajunge cu bine în București.”, a relatat Mihai Căldăraru, președintele Asociației Mic News, pe pagina sa de socializare.

Veridicitatea informației ne-a fost confirmată de cadre ale spitalului bălșean.

Deși medicii de la Balș au recomandat solicitarea unui elicopter SMURD, atât echipa de pe ambulanța italiană cât și soțul pacientei au optat pentru transportul cu ambulanța IEO.