Florin Iordache, replici dure la adresa protestelor magistraților

65
 

Florin Iordache, preşedintele comisiei speciale pentru legile justiţiei, a avut o replică dură după ce magistraţi din Capitală şi întreaga ţară au protestat din cauza modificărilor propuse. Deputatul PSD contrazice acuzaţiile aduse de către magistraţi şi susţine că modificările propuse nu aduc atingere independenţei justiţiei.

“Aceasta graba nu este de acum. Aceste propuneri au fost depuse cateva luni de zile. Parlamentul va fi in vacanta cel putin pana la 1 februarie si intr-o luna nu putem sa adoptam o propunere legislativa. Asa ca incepem maine sau peste 3 zile, important e sa incepem cu toti cei implicati la masa.

Nu ma apuc sa discut de un articol sau de un altul cum vad eu…

Vizavi de magistrati, s-a facut totul in Parlament cu ascultarea tuturor celor implicati. Niciuna dintre acele modificari care s-au adus la cele 3 legi nu au adus atingere la independenta justitiei. Acum mi se pare normal sa aiba pasul 2 in Parlament. Presedintele poate trimite legile in Parlament.

Protestul magistratilor nu este justificat, pentru ca modificarile nu aduc atingere independentei justitiei. Daca ne dorim sa modificam anumite articole din legi, potrivit directivei, aceasta dezbatere are loc in Parlament.”, a declarat Florin Iordache.