A început distribuirea vaccinului împotriva difteriei și tetanosului

63

Începând de ieri, DSP Olt a demarat distribuția vaccinului dTPa către unitățile medicale vaccinatoare din județ. Oltul a primit doze peste necesar.

La finele săptămânii trecute, în depozitul Direcției de Sănătate Publică Olt a ajuns și vaccinul diftero-tetanic-pertusis acelular adsorbit  (dTPa), distribuția dozelor fiind începută ieri . “În data de 15 decembrie,  firma S.C.”Farmexpert” S.A. delegata Ministerului Sănătății a livrat către Direcția de Sănătate Publică Olt o cantitate de 3.848 doze de vaccin diftero-tetanic-pertusis acelular adsorbit  (dTPa ), produs biologic  care se adresează copiilor cu vârsta de 14 ani și conține 2 tipuri de antigene (difterie și tetanos). Începând cu data de 18 decembrie, produsul biologic este distribuit către unitățile medicale vaccinatoare, atât pentru recuperarea tuturor restanțierilor, cât și pentru desfășurarea campaniei de vaccinare lunară”, declară Andrei Iordache, directorul executiv al DSP Olt.

Potrivit DSP, raportat la datele statistice județene, numărul de restanțieri cumulat până la data de 1 decembrie este  3.104 doze.