Un șofer agresiv s-a luat la bătaie cu polițiștii din Slatina, deranjat că l-au urmărit după ce… le-a lovit mașina

317

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  efectuează cercetări într-un dosar penal în care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale de ultraj.

La data de 13.12.2017, mai mulţi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina – Biroul Rutier au executat misiuni pe linie de circulaţie pe raza Municipiului Slatina, conform planului de acţiune pentru creşterea gradului de disciplină rutieră.

În jurul orelor 18:30 o autospecială de poliţie marca Dacia Logan MCV, a fost acroşată de un alt autovehicul care nu a oprit, continuându-şi deplasarea spre partea de jos a oraşului. Echipajul respectiv a comunicat prin staţia de emisie-recepţie acest eveniment, motiv pentru care echipajul format din agent şef C.M.D. şi agent principal B.M.M., a organizat un filtru în partea de jos a oraşului, în scopul identificării autovehiculului respectiv.

La un moment dat, cei doi agenţi au observat un autovehicul care corespundea descrierii şi au pornit în urmărirea acestuia.

Conducătorul autovehiculului respectiv, inculpatul M.T, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a respectat semnalele poliţistului rutier şi a încercat să fugă pe strada Grădişte. Pe strada respectivă se adunase o mulţime de aproximativ 50 de persoane, alertaţi de semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie. Mulţimea respectivă a permis trecerea autovehiculului urmărit, în care se aflau pe locul şoferului inculpatul M.T şi pe locul pasagerului dreapta-faţă inculpatul M.I blocând trecerea autospecialei de poliţie. 

După ce inculpaţii au coborât, în autovehicul s-a urcat o altă persoană din grup, rămasă neidentificată şi a continuat deplasarea cu autovehiculul respectiv, pentru a-l ascunde şi îngreuna cercetările organelor de poliţie.

Inculpatul M.T s-a deplasat pe partea stângă a autospecialei, la geamul portierei stânga-faţă ameninţând cu moartea organele de poliţie şi adresând injurii. Inculpatul M.I    s-a deplasat pe partea dreaptă a autospecialei, unde se afla partea civilă Agent Şef  C.M.D., care avea mâna dreaptă pe pistol iar mâna stângă pe lateralul uşii, solicitându-i inculpatului să elibereze calea de acces. În acel moment inculpatul M.I, a lovit cu mâinile puternic în portiera dreapta-faţă prinzându-i persoanei vătămate mâna stângă  între caroserie şi portieră, aceasta suferind leziuni traumatice.

Partea civilă Agent Şef C.M.D. s-a urcat în autovehicul şi a aşteptat sosirea întăririlor, care fuseseră solicitate anterior. În acest interval de timp inculpatul M.I a adresat ameninţări cu moartea şi exercitarea de acte de violenţă faţă de organele de poliţie. La vederea celorlalte echipaje de poliţie şi jandarmerie mulţimea s-a dispersat, iar echipajul format din Agent Şef C.M.D şi Agent Principal B.M.M, a pornit în căutarea autovehiculului respectiv, care a fost descoperit pe un drum neasfaltat, acoperit cu pături, cu geamul stânga faţă deschis.

Ulterior echipajul s-a întors pe strada Grădişte, unde fusese anunţat că a fost identificat inculpatul M.T. În momentul în care partea civilă Agent Şef C.M.D a coborât din autospecială, iar  în fugă a început deplasarea către el, inculpatul M.I, care l-a apucat de gulerul de la geacă şi l-a lovit în zona coastelor. Din certificatul medico-legal nr. 1145/A2 rezultă că partea civilă Agent Şef C.M.D a suferit traumatism mână stângă falangă şi traumatism hemitorace dreapta, necesitând 5-6 zile de îngrijiri medicale.”

Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Judecătoriei Slatina a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor M.I şi M.T pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2017 şi până la data de 13.01.2018 inclusiv.