Prefectul a mai demis din funcție un primar

610

Comuna Ghimpețeni nu mai are PRIMAR! De la începutul acestei luni, atribuțiile edilului-șef au fost preluate de vice.

Dan Constantin Dobre nu mai este primarul comunei Ghimpețeni. El a fost demis prin ordin de prefect de către Instituția Prefectului județului Olt pe 5 decembrie, după ce a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate

Fostul primarul a fost acuzat în 2014 de incompatibilitate pentru că, începând cu data de 28 iunie 2012, a deţinut simultan cu funcţia de primar şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003. Edilul a pierdut procesul cu ANI inițial la Curtea de Apel Craiova şi a făcut recurs la Înalta Curte, care a menținut decizia.

Atribuțiile de primar au fost preluate la Ghimpețeni de căgtre viceprimarul Mihai Anghel.

La Ghimpețeni, nu numai edilul Dobre a avut probleme cu ANI, ci și fostul viceprimar Ilie Gabriel Terci, depistat în incompatibilitate în 2015. Potrivit ANI, Terci s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iulie 2013 – 27 ianuarie 2014 întrucât a deținut simultan atât funcția de viceprimar al comunei Ghimpeţeni, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Terci Ilie Gabriel PFA”, încălcând dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea 161/2003.