Piață modernă la Caracal. 7 noi spații comerciale montate

209
foto: arhivă

Primăria Caracal continuă lucrările de modernizare și extindere a pieței municipale. Au fost montate primele spații comerciale.

“Pentru un comerț civilizat, Piața Municipală din Caracal va fi dotată cu spații comerciale pentru toți cei care își desfășoară activitatea zi de zi. Primele șapte spații comerciale au fost deja montate. Urmează altele!”, a anunțat cu puțin timp în urmă, pe pagina sa de socializare, viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Piața din cel de-al doilea municipiu al Oltului se află de ceva vreme în plin proces de modernizare și extindere. Primăria a preluat de la Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor Olt o suprafață de teren de 1.148 mp și 4 clădiri situate pe sr. Iancu Jianu. Potrivit unei hotărâri de consiliu local, în imobilele preluate va fi amenajată o zonă pentru livrarea şi expunerea spre comercializare a mărfurilor de sezon şi mici spaţii comerciale pentru mărfuri tradiţionale. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a pus administrației municipale condiția ca, dacă nu-și respectă obligația de a finaliza în termen de 5 ani lucrările angajate, să restituie imobilele primite în administrare.

Piaţa municipală Caracal a fost reconstruită, lucrările fiind finalizate anul trecut. Investiţia s-a ridicat la 900.000 de lei, bani din bugetul local, din taxele încasate de la comercianţi. Pe lângă amenajarea de spaţii moderne de comercializare, lucrările cuprind și o parcare cu 80 de locuri.