BNR dată în judecată de Simona Halep, Ion Țiriac, Ilie Năstase și alți sportivi

190

Banca Naţională a României a fost dată în judecată  pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale a României către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.

Simona Halep, Ion Țiriac, Ilie Năstase, se numără printre sportivii care sunt implicați în acest proces al cărei acțiuni în instanţă a fost depusă, luni, la Tribunalul Bucureşti, prin aceasta solicitându-se: constatarea de către instanţă a faptului că dreptul de proprietate asupra Arenelor BNR, denumite şi „Parcul cu Platani”, aparţine statului român şi nu Băncii Naţionale a României; constatarea nulităţii protocolului BNR – MTS din 1991 şi obligarea BNR la plata unor daune morale în cuantum de 2 milioane de euro cauzate de Banca Naţională prin scoaterea şi blocarea reintroducerii Arenelor în circuitul naţional sportiv.

”Azi am prezentat documentele şi actele Tribunalului Bucureşti. Deci azi am început procesul împotriva Băncii Naţionale a României. Suntem nişte foşti şi actuali sportivi, iar dacă este nevoie în următoarele săptămâni pot să adun 100-200.000 de semnături pentru a susţine acest demers. Acest bază este singura soluţie care ne-a mai rămas. Acum 40 şi ceva de zile am făcut mai multe documente (n.r. – o petiţie) în calitate de cetăţeni pentru că nu puteam spune că e terenul lui Ţiriac sau Năstase. Atât eu, cât şi sportivii pe care i-aţi văzut, plus alţi vreo 20 şi cei din Federaţia Română de Tenis am făcut acel demers, iar legea spune că în 30 de zile trebuie să anunţi Ministerul Justiţiei, cel de Finanţe, cel al Tineretului şi Sportului şi Guvernul… Iar după 30 de zile dacă nu primeşti răspuns, şi nu am primit, poţi să te duci la judecată. Asta am făcut. Am aşteptat 40 de zile şi azi dimineaţă am depus la Tribunalul Bucureşti aceste lucruri în calitate de cetăţeni plus Federaţia Română de Tenis”, a spus Ion Ţiriac într-o conferinţă de presă.