7 TABERE pentru elevii olteni, obținute la un concurs de matematică

509

Cu sute de premii I, II și III și mențiuni au fost răsplătiți elevii olteni la etapa națională a Concursului de matematică LuminaMath. Cei mai buni, 7, vor fi răsplătiți cu tabere naționale.

Nu mai puțin de 233 de premii au obținut elevii claselor II- VIII din județul nostru la etapa națională a unuia dintre cele mai populare și dificile concursuri de matematică, dotat cu premii în tabere naționale. IȘJ Olt a publicat lista câștigătorilor.

La faza finală a celui mai important concurs național de profil, ce se axează atât pe probleme asemănătoare celor studiate de elevi la clasă, cât și elemente de logică menite să le stimuleze candidaților imaginația și gândirea analitică, au ajuns circa 350 de elevi din mai multe zone ale județului, printre care din Slatina, Balș, Caracal, Corabia, Scornicești și Drăgănești, dar și din mediul rural: Bucinișu, Nicolae Titulescu, Osica de Jos, Izbiceni, Cilieni, Cârlogani, Curtișoara, Rotunda, Strejești.

IȘJ Olt a publicat rezultatele:

  • clasa a VIII-a: patru premiați, dintre care unul cu premiul I și unul cu tabără națională- Diana Țolu- Școala Eugen Ionescu Slatina;
  • VII: 11 premiați, niciunul locul I și nicio tabără;
  • VI: 10 premiați, 1 tabără- Andrei Dumitru, CN I. Asan Caracal;
  • V: 24 premiați, o tabără- Simina Bilauschi, Școala nr.3 Slatina;
  • IV: 61 premiați, dintre care 38 premiul I și o tabără- Andra Ignat, Școala Vlaicu Vodă Slatina;
  • III: 60 premiați, dintre care 22 locul I, 2 tabere- Claudiu Peia de la Școala Vlaicu Vodă Slatina și Ștefan Nedelea de la Școala E. Ionescu Slatina;
  • II: 63 premiați, dintre care 17 locul I și o tabără- Denis Mitrică, CN Ioniță Asan Caracal;

Cei 7 elevi premiați cu tabere naționale au ocupat primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte.

Concursul îşi propune atragerea copiilor către ştiințele exacte, creşterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen şi testele de tip grilă, cât şi pregătirea acestora în vederea susţinerii testelor de tip internaţional.

Elementul de noutate pe care îl aduce acest concurs este îmbinarea sistemului tradițional românesc de evaluare cu sistemul european. Astfel, atât școala, cât şi elevul vor primi câte un raport de evaluare, care va reflecta punctele tari și punctele slabe ale pregătirii elevului. Raportul îi ajută și pe profesori pentru a-și direcționa mai bine eforturile în vederea îmbunătățirii pregătirii elevilor lor.

Concursul LuminaMath este organizat de Lumina, una dintre cele mai importante rețele de instituții de învățământ privat din România, concursul fiind fără taxă de participare.