Marius Iancu: Bugetul pe 2018, gata pentru votul final

58

Aleșii au finalizat, vineri, dezbaterile din comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci. Proiectul de Buget pentru anul viitor este gata pentru a foi supus aprobării parlamentarilor. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare.

Deputatul Marius Iancu ne-a ținut la curent, în această săptămână, prin intermediul paginii sale de socializare, cu activitatea comisiilor reunite de Buget, Finanțe și Bănci. Proiectul de Buget. Astfel am aflat cum vor fi bugetele ministerelor, cine va primi mai mulți bani datorită amendamentelor depuse și ce direții vor lua sumele alocate.

Potrivit informațiilor furnizate de alesul oltean, membru al comisiei de specialitate din Camera deputaților, ,,bugetul Ministerului Administrației și Internelor care este cu 20% mai mare, în 2018W”, cel al ,,Ministerului Transporturilor cuprinde și alocarea sumei de 7,386 milioane lei pentru construirea drumului expres Craiova – Slatina – Pitești. Conform documentelor prezentate de ministrul transporturilor, în anul 2018, vor începe lucrările la drumul expres”, iar bugetul Ministerului Agriculturii este ,,de 2,6% din PIB”, mai mare cu 0,5% faţă de cel din acest an. Acesta a fost aprobat în comisiile reunite de Buget, Finanțe și Bănci cu un amendament pentru suplimentarea cu 50.000.000 lei a Programului pentru realizarea sistemului antigrindină.

Parlamentarii din comisiile reunite de buget finanţe şi bănci au mai decis, pentru al doilea an consecutiv, alocarea a 2% din PIB pentru apărare, alocarea pentru Ministerul Sănătăţii a unui buget cu 4,59% mai mare decât în 2017.

Bani în plus va primi anul viitor şi Ministeurl Culturii. ,,Instituţia va avea în anul 2018, un buget cu 50,42% mai mare față de acest an pentru că 2018 este anul Centenarului Marii Uniri. Am aprobat bugetul Ministerului Culturii cu un amendament care prevede alocarea sumei de 10.300.000 lei pentru realizarea Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918″, ne spune deputatul Marius Iancu.

Bani în plus se vor aloca şi Ministerului Educaţiei. Acesta va fi cu 0,2% mai mare decât în 2017. Suma propusă de Guvern pentru educație a fost suplimentată prin mai multe amendamente.

Amendamentul care prevedea alocarea a 15.000.000 lei Ministerului Economiei pentru închiderea de mine a fost respins.

Conform celor susţinute pe pagina sa de socializare de către deputatul Marius Iancu, bugetul Ministerului Apelor și Pădurilor prevăzute sume pentru plata despăgubirilor în cazul pagubelor produse proprietarilor de terenuri agricole de animalele sălbatice, dar și pentru despăgubirea proprietarilor de păduri din ariile protejate.

Aleşii au aprobat, pe lângă bugetele ministerelor, şi pe cele ale unor instituţii de interes public precum cele ale Academiei Române, Societății Române de Radiodifuziune, Autorității de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenorial.