S-au alocat fonduri pentru Drumul Expres Craiova- Slatina – Pitești. Anul viitor încep lucrările

681

Construirea mult-așteptatului drum expres care cuprinde și variantele de ocolire pentru Slatina și Balș va fi demarată anul viitor. Ministerul Transporturilor a alocat fondurile necesare.

Aprobarea bugetului pe 2018 pentru Ministerul Transporturilor aduce pentru județul Olt mult-așteptata veste de finanțare a lucrărilor de construire a Drumul expres Craiova- Pitești, ce include și centurile de ocolire a Slatinei și Balșului, dar și construirea unui nou pod peste râul Olt, realizat între barajul Slătioara și podul de cale ferată, ce va rezolva astfel și problema devierii circulației până la repararea Podului Olt.

Vestea includerii proiectului drumului- expres în programul de construcție autostrăzi cu execuție în 2018 a fost dată Oltului de către deputatul Marius Iancu, membru în Comisia pentru Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților.

“Am aprobat bugetul Ministerului Transporturilor care cuprinde și alocarea sumei de 7,386 milioane lei pentru construirea drumului expres Craiova – Slatina – Pitești. Conform documentelor prezentate de ministrul transporturilor, în anul 2018, vor începe lucrările la drumul expres.”, a anunțat alesul oltean ieri, pe pagina sa de socializare.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2017/06/15/un-nou-pod-peste-olt-investitie-adusa-de-drumul-expres/

https://realitateaoltului.ro/2017/10/24/cnair-20-de-oferte-pentru-primelor-doua-tronsoane-ale-drumului-expres-craiova-pitesti/

Drumul expres Craiova — Pitești va avea 4 benzi de circulație (2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud — Vest a României la Coridorul IV Pan European Piteşti-Craiova (121km).

Astfel, în 7 localități din Olt se va circula în regim de autostradă: Balş- Bârza- Piatra-Olt- Slătioara- Ulmi (Milcov)- Slatina- Valea Mare. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe cei 121,185 km  ai drumului expres Craiova – Pitești se va putea circula cu o viteză de 130 de km la oră.