Pașapoarte obținute cu programări online la Olt

3074

Începând de luni, oltenii care doresc să schimbe pașaportul sau să li se elibereze unul se pot programa online. Aplicația  a fost lansată astăzi.

Gata cu cozile la Pașapoarte! De săptămâna viitoare, oltenii se pot programa în vederea eliberării unui pașaport din fața calculatorului și apoi prezenta la ora și data stabilite printr-un click.

“Prefectul județului Olt aduce la cunoștință că la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Olt a fost lansată astăzi, 15 decembrie 2017, aplicația de programare on-line pentru eliberarea de pașapoarte, programările putând fi făcute începând cu data luni, 18 decembrie 2017. Aplicația poate fi accesată la adresa http://epasapoarte.ro/Home/Programare sau de pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt – www.prefecturaolt.ro.”, a anunțat Prefectura Olt

Instituția Prefectului – Județul Olt recomandă solicitanților: să verifice valabilitatea actelor deținute și să se programeze din timp pentru a evita aglomerația; să se prezinte la ghişeu la ora şi data rezervată, având asupra lor toate documentele necesare; înainte de completarea programării, să se asigure că deţin toate actele necesare depunerii cererii, programarea fiind gratuită şi netransmisibilă.

Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Olt eliberează exclusiv la sediul din Slatina și punctele de lucru din Caracal și Corabia: paşaport electronic simplu cu valabilitate 5 ani = 258 lei, paşaport simplu electronic cu valabilitate 3 ani (minori sub 12 ani) = 234 lei,  paşaport simplu temporar cu valabilitate 12 luni = 96 lei.