Creșa construită de americani la Caracal, gata la vară

368

Iunie 2018 este termenul dat de Primăria Caracal pentru finalizarea lucrărilor la creșa construită cu finanțare de la guvernul american prin  Ambasada SUA și Biroul de Cooperare Militară.

“Lucrările de construire a viitoarei creșe din municipiul nostru, finanțată de Ambasada SUA înaintează într-un ritm alert, fapt care ne întărește convingerea că termenul de recepționare a lucrărilor la acest obiectiv va fi respectat. Au fost luate toate măsurile necesare pentru ca activitățile să continue în același ritm intens, atâta timp cât condițiile climatice vor permite acest lucru. Termenul de finalizare a creșei municipale este iunie 2018. Ea va avea același regim ca și celelalte două creșe.”, a anunțat viceprimarul Octravian Stănescu.

Astfel, deficitul de locuri în creşele caracalene se va reduce simţitor de anul viitor, cu ajutorul americanilor. După ce a construit o grădiniţă nouă la Deveselu, localitate ce găzduieşte Scutul Antirachetă, şi a reabilitat celelalte unităţi de învăţământ din comună, Guvernul american a decis să investească şi într-o creşă modernă în municipul aflat la doar 10 km de Baza NATO. Investiţia care se va ridica la aproximativ un million de dolari, va fi gata până la vară.

În Caracal există două creșe: una în cartierul HCC, iar cealaltă în cartierul dr. Marinescu, cu o capacitate totală de 56 de locuri. Anual, circa 50 de cereri nu au putut fi onorate din lipsa locurilor.

Noua creșă municipală  se construiește pe str. Rahovei, nr. 45A.

Pe aceeași temă:

O creșă nouă, cadou de la americani