Vicepremierul Paul Stănescu, cu ochii pe aritmetica fostului ministru Teodorovici

113

Vicepremierul paul Stănescu are o răbdare de fier dacă este să ţinem seama că a asistat la toată şedinţa Comisiei de Buget-Finanţe în care s-au discutat cele peste 1700 de amendamentele, depuse de opoziţie la bugetul Ministerului Dezvoltării. În plus, nervii i-au fost puşi la încercare şi de colegul său Eugen Teodorovici care a uitat de el şi nu i-a dat cuvântul la începutul şedinţei, pentru a prezenta bugetul, aşa cum se procedează de obicei, ci la final.

Momente cu adevărat antologice, astăzi, în Parlament, în Comisia de Buget Finanțe. Opoziția a venit cu mii de amendamente, cele mai multe -1735 fiind depuse la Ministerul Dezvoltării.  Cum soluţia propusă pentru a scurta timpul nu a fost acceptată, preşedintele de şedinţă Eugen Teodorovici a fost nevoit să ia fiecare amendament în parte. Așa a învățat Teodorovici să numere până la 1735, numărând amendament cu amendament, oprindu-se doar la cele pe care un deputat sau senator dorea să le susțină. Preocupat cu numărătoarea, el a uitat că în sală se află și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu și a uitat să-i dea cuvântul la începutul ședinței pentru a prezenta bugetul. Astfel, în mod cu totul inedit, ministrul Dezvoltării a fost nevoit să aştepte demonstraţia aritmetică a lui Teodorovici pentru a spune ce bani va avea anul trecut şi ce intenţionează să-i cheltuiască.

Ritmul de respingere a amendamentelor în Comisia de Buget a fost unul fulminant, niciu amendament al Opoziţie nu a trecut cu excepţia celor care au avut ca scop  să facă corecturi, cu aprobarea Guvernului.