Olteni, la catafalcul regelui Mihai

142

Vicepremiertul Paul Stănescu l-a însoţit, alături de colegii săi din Guvern, pe premierul Mihai Tudose, la Castelul Peleş, unde i-au adus un ultim omagiu regelui Mihai.

Delegaţia guvernamentală condusă de premierul Tudose a depus o coroană de flori în faţa intrării principale de la Peleş, după care a intrat în Holul de Onoare. Coroana Guvernului României a fost depusă după ce a lui Klaus Iohannis şi preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Printre oltenii care şi-au luat astăzi adio de la Majestatea Sa a fost şi primarul oraşului Balş, Mădălin Teodosescu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Oraşelor din România.

Acesta a participat, alaturi de dl. Irinel Ghita (primar al orasului Buşteni), dl. Sorin Popa (primar orasul Comarnic) si dl. Vasile Sava (AOR), la vizita oficialitatilor de la Castelul Peleş, unde a fost depus sicriul Majestatii Sale. Delegatia AOR a adus un pios omagiu Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei si a depus o coroana la fantana de la Castel.

,,Romania a pierdut una dintre cele mai marcante personalități ale
istoriei sale si AOR – Asociatia Oraselor din Romania transmite condoleante familiei regale pentru covarsitoarea pierdere, care este si a noastra, a tuturor. Majestatii Sale, Regelui Mihai I al Romaniei- vesnica recunostinta si odihna lina!” se arată pe pagina de socializare a AOR.

Numeroşi reprezentanţi ai instituţiilor statului şi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti au transmis condoleanţe, astăzi, la Castelul Peleş, Familiei Regale. La Peleş au ajuns reprezentanţi diplomatici ai Statelor Unite ale Americii, Marii Britanii, Germaniei, Elveţiei, Canadei, Spaniei, Vaticanului şi Marocului.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, au prezentat şi ei, personal, condoleanţe Familiei Regale. La Castelul Peleş au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Academiei Române, Institutului Cultural Român, Consiliului Naţional al Audiovizualului sau Jandarmeriei Române.