Se caută 300 de culegători de zmeură în Portugalia. S-au stabilit datele selecției

52

Oltenii care doresc să muncească în domeniul agricol în străinătate, au în această perioadă o ofertă din partea unor angajatori portughezi. Selecția se va face în ianuarie, în județele Neamț și Brăila.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt îi așteaptă pe toți oltenii care doresc să muncească în domeniul agricol în afara țării și sunt interesați de oferta de muncă, la cules de zmeură, în Portugalia, să să se adreseze consilierului EURES din cadrul agenției, pentru a fi înregistrați în baza de date. “Înscrierea în baza de date pentru munca în străinătate se realizează pe baza următoarelor documente: copie CI/BI, adeverință medicală (apt pentru munca în străinătate) și CV EUROPASS în limba română. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15.01.2018. Sunt oferite 300 locuri de muncă, iar selecția candidaților se va desfășura în două localități din țară: Roman (județul Neamț) – pe 17 ianuarie 2018 și Brăila (județul Brăila) – 19 ianuarie 2018”, anunță consilierul EURES, Elena Țane.

Cei interesați trebuie să știe că data estimată de angajare este sfârșitul lunii februarie/începutul lunii martie 2018, iar durata contractului este de 3 luni.

“Sunt solicitate persoane fără cazier, apte pentru munca la câmp, avantaj pentru persoanele cu experiență în agricultură (cu experiență în recoltarea zmeurei sau în munca în sere). Constituie avantaj cunoștințele de bază de limba engleză/ spaniolă/ portugheză, dar nu este obligatoriu”, explică Țane.

Salariul de bază este de 603 euro brut/lună, iar pentru cei care efectuează ore suplimentare se plătesc 1.199 euro brut/lună. Una dintre companiile angajatoare, JBI Group – Nuvem Maravilha, Lda., plătește 4,52 euro/zi lucrătoare, pentru alocația de hrană, plată efectuată la sfârșitul lunii, împreună cu salariul.

Angajatorul asigură cazare contra cost–2 euro/zi şi oferă plata în avans a drumului până în Portugalia, iar suma aferentă deplasării se va deduce din primele salarii.

Anul acesta, 94 de olteni au ales să muncească în străinătate prin contracte mijlocite prin intermediul AJOFM Olt- serviciul Eures, majoritatea în domeniul agricol: 67 în Spania, 22 în Danemarca, 3 în Portugalia și câte unul în Marea Britanie și Norvegia. Cele mai căutate oferte sunt cele din domeniul agricol, iar selecțiile pentru cei care doresc să prindă contracte în campania 2018 de recoltat fructe și legume sunt în toi.