Salarii mai mari cu 15% anul viitor, anunță Ministrul Muncii

280
Lia Olguta Vasilescu, ministrul propus al Muncii si Justitiei Sociale, sustine o declaratie de presa dupa ce a fost audiata in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017.ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a anunțat că de anul viitor, angajații din Ministerul Muncii vor avea salarii mai mari cu 15%.

La dezbaterea bugetului asigurărilor sociale din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, Olguța Vasilescu a precizat că suma necesară a fost inclusă în bugetul pe anul viitor.
Ministrul Muncii a anunţat, de asemenea, că nu vor exista probleme la pensii. Asta, în ciuda faptului că în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii.

Bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale a fost avizat favorabil marți de comisiile de specialitate din Parlament, cu 28 voturi pentru, 10 voturi împotrivă și o abținere.

În total au fost depuse 136 de amendamente, din care trei nu au fost susținute. Toate amendamentele au fost respinse.

“A fost o şedinţă de buget astăzi în care s-au majorat salariile de la Ministerul Muncii cu 15 la sută pentru absolut toată lumea nu e vorba de autoritatea centrală, ci este vorba de tot ce înseamnă ITM din teritoriu, casele de pensii.  La ora actuală salariul mediu este 2000 și ceva de lei, față de externe unde e 10 mii şi am înţeles că cei de la externe sunt nemulțumiți. Pot să vă dau lista cu salariile pe fiecare minister”, a spus Olguţa Vasilescu .