Niţă: Opoziţia a depus amendamente la Bugetul 2018 în bătaie de joc

210
Deputatul Mihai Niță

Amendamente depuse în bătaie de joc şi doar cu scop populist, să arate că se “luptă” pentru cetăţeni, comentează deputatul ALDE de Olt Mihai Niţă privitor la Bugetul de stat pe 2018, în dezbatere astăzi la comisii. Circa 4000 de amendamente a depus Opoziţia.

Zi grea pentru parlamentarii ţării, fie ei la Putere sau Opoziţie, ce dezbat astăzi proiectul bugetului pentru 2018. Sunt aproape 4000 de modificări ce trebuie discutate, dintre care nu mai puţin de 3.318 depuse de parlamentarii PMP. Votul final este programat într-o şedinţă comună a Legislativului, în 21 decembrie.

“Este un buget care acoperă toate cheltuielile preconizate în Programul de Guvernare şi nu cred că va avea vreo problemă, aşa cum susţine Opoziţia. Miile de amendamente depuse de colegii din Opoziţie sunt bune într-un fel, dar făcute în bătaie de joc. Spre exemplu, un coleg deputat solicită să se construiască un spital orăşenesc. Nu se construieşte aşa, pe baza unui amendament, un spital; este nevoie de el, într-adevăr, însă este grav să considerăm că necesităţile şi  problemele din sănătate, învăţământ, instituţii ale statului se pot pune la punct cu amendamente care însumate depăşesc bugetul. Opoziţia încearcă să scoată în evidenţă că nu sunt bani pentru obiectivele cuprinse în Planul de Guvernare, însă depune amendamente care să dubleze bugetul.”, a declarat Mihai Niţă pentru Realitatea Oltului.

Alesul oltean consideră că multitudinea de amendamente a fost depusă de către unii parlamentari şi în scop populist, fără a se gândi că ar putea fi finanţate investiţiile propuse din bugetul unui an de zile, aşa cum este propunerea deputatului PMP de Constanţa Robert-Nicolae Turcescu care a solicitat Guvernului Tudose ca în fiecare comună din judeţul Constanţa să fie construită câte o creşă şi achiziţionată câte o ambulanţă.

“Au o plăcere să discute amendament cu amendament, se înregistrează şi trimit în judeţe sau pe reţele de socializare filmări că au cerut pentru cetăţeni una şi alta, dar cei de la Putere au respins. Aşa arată că se luptă pentru zonele din care provin”, susţine Niţă.