Îndemn pe Facebook: „Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo”

29

Poliția Română face un apel către cetățeni să fie foarte atenţi la îndemnurile din mediul online pentru a nu fi  victime ale violenţelor dacă participă la proteste.

Un îndemn șocant a apărut pe rețelele de socializare:

„Atacați secțiile de poliție și luați arme și muniții de acolo!”, „Ca să faceți rost de oameni dispuși la violență, atacați închisorile, eliberați deținuții și înarmații!”; „La furci și topoare tată, că nicio manifestare de-asta domnească nu a adus rezultate!”; „Până nu intram peste ei în Parlament cu ce se prinde în mână și rupți în bătaie, atât ei cât și jandarmii, care apără hoții nu se rezolvă nimic!”,

Poliţia trage un semnal de alarmă:

”În aceste zile, pe rețelele sociale, cetățenii sunt invitați să participe la o serie de manifestații publice. Înainte de a da curs invitației, recomandăm tuturor să fie atenți cu cine interacționează în mediul online, astfel încât să nu devină victime ale unor persoane rău intenționate. Sub protecția anonimatului, există tendința ca utilizatorii de bună-credință să fie manipulați, cu ajutorul unor tactici ascunse în interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/știri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violență)”, se arată în comunicatul Poliției Române.