Ecarisajul va gestiona și alte animale, Apostoliceanu – director

173

Regulamentul privind capturarea animalelor identificate libere pe domeniul public al Slatinei și găzduirea lor la Sărăcești până la revendicare va fi supus mâine aprobării consilierilor municipali. Totodată, preluarea noilor atribuții de către Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân va impune crearea a 5 noi posturi, dar și numirea lui Bogdan Apostoliceanu din șef serviciu pe funcția de director executiv.

Consilierii locali se vor întruni mâine în ședință extraordinară, primul proiect de hotărâre pe ordinea de zi fiind aprobarea aprobarea regulamentului privind circulaţia, deţinerea, capturarea, cazarea, identificarea şi revendicarea ecvideelor, bovinelor, ovinelor şi caprinelor pe domeniul public şi privat al municipiului Slatina. Taxa de capturare va fi de 100 lei/animal mai mare de 6 luni precum, iar tariful pentru cazare după cum urmează: 12 lei/zi pentru ecvidee și bovine și 9 lei/zi pentru ovine și caprine. Dacă în termen de o lună proprietarul nu-și revendică animalul capturat, administrația locală va valorifica animalul.

Animalele care se plimbă libere prin Slatina, duse la Sărăcești. Ecarisajul primește noi atribuții

Decizia primăriei s-a luat pe baza a „numeroasele sesizări ale persoanelor fizice şi juridice cu privire la cabalinele (ecvideele), bovinele, ovinele şi caprinele care circulă liber, nesupravegheate pe domeniul public şi privat al municipiului Slatina , pe străzi, spaţii verzi, scuaruri,punând în pericol circulaţia auto şi siguranţa cetăţenilor şi provocând distrugerea spaţiilor verzi amenajate cu arbuşti, flori şi gazon” (expunerea de motive a proiectului).

Pentru a găzdui și alte animale decât maidanezi în adăpostul de la Sărăcești, activitatea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina va fi extinsă cu activităţi având în vedere că este  singurul serviciu specializat şi autorizat în desfăşurarea de activităţi veterinare din subordinea Consiliului Local Slatina. În luarea deciziei a cântărit și faptul că în cadrul adăpostului există o construcţie tip grajd pentru animale de talie mare şi existenţa unui teren liber, spaţios, în vecinătatea acestuia în care poate fi amenajat ţarc pentru animale mari în vederea asigurării unor condiţii adecvate pentru îngrijirea acestora.

Primăria Slatina, amenințată cu judecata

 

Tot mâine, va fi supus aprobării aleșilor locali și proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân Slatina. La cele 25 de posturi se vor adăuga alte 5 : două posturi noi de muncitori calificați pentru capturarea și îngrijirea animalelor, un post nou de muncitor întreținere clădiri și construcții din incinta adăpostului pentru efectuarea de lucrări de reparații și întreținere în regie proprie, un post nou înființat de inspector de specialitate gr. II cu studii superioare la compartimentul administrativ care să coordoneze toate activitățile care privesc gestionarea animalelor și un post nou înființat de consilier juridic II pentru rezolvarea actelor cu caracter juridic privind identificarea, revendicarea și valorificarea.

Mai mult, odată cu noile sarcini, postul de conducere de șef serviciu ocupat de Bogdan Apostoliceanu se va transforma în post de conducere  de director executiv.