O nouă metodă de furt din mașini face ravagii.Cum reușesc hoții să spargă mașinile

251

Hoții găsesc mereu metode inedite pentru a reuși să spargă mașini.O femeie a rămas fără bunuri de 8.000 de lei, furate din propria mașină.

Cazul s-a petrecut în Baia Mare și inventivitatea hoților din autoturisme depășește, de cele mai multe ori, imaginația oricui, chiar și pe cea a șoferilor, care pot deveni oricând victime.

Ca să dea lovitura, hoții au folosit o sticlă legată cu un șnur de roata autoturismului.

Ca sã-și pregãteascã terenul, hoții leagã mai întâi sticla de roata mașinii. De îndatã ce autoturismul se pune în mișcare, șoferul constatã cã ceva nu este în regulã.

Odată ce aude zgomotul, șoferul coboară din mașină și verifică ce s-a întâmplat.Până să dezlege sticla legată de roata autoturismului, hoțul deschide portierele și fură bunurile din mașină.

Totul se întâmplã în mai puțin de 2 minute. Mãrturie poate depune o bãimãreancã, care a rãmas fãrã bunuri de 8.000 de lei, aflate într-o geantã ce i-a fost furatã miercuri seara, pe când venea de la cumpãrãturi.

„Polițiștii au stabilit că hoții au legat un flacon de plastic de roata din față a unui autoturism, iar în momentul în care conducătoarea auto a oprit și a coborât din mașină pentru a dezlega obiectul legat, au profitat de faptul că aceasta și-a lasat portierele neasigurate și i-au sustras, de pe bancheta din spate a autoturismului, poșeta”, a detaliat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Maramureș.

Șoferii spun că vigilența este importantă în astfel de situații, însă admit că ar fi procedat întocmai ca femeia păgubită.

 

Metoda este doar cea mai nouã dintre cele folosite atât în țarã, cât și în strãinãtate de hoții români.

Polițiștii îi sfãtuiesc pe șoferi sã nu își lase bunurile la vedere, în mașini. Importantã este și asigurarea portierelor, chiar și atunci când conducãtorul auto merge pânã în stație sã achite combustibilul alimentat.