El este EROUL ZILEI. Mihai Dan: ,,Parcă mi-am salvat fiica din ghearele morţii”

5606

Un bărbat de 45 de ani nu s-a gândit o clipă la viaţa lui atunci când s-a aruncat în apele reci ale râului Olt pentru a salva o tânără de 18 ani, care a încercat să se sinucidă. Mihai Dan a reuşit cu ultimele forţe să o scoată pe tânără şi să o resusciteze, predând-o echipajului SMURD conştientă.

Iată mai jos ce ne-a povestit eroul slătinean despre întâmplarea cu final fericit:

,,Nu am văzut-o când s-a aruncat în Olt. A fost o întâmplare să o văd. Lăsasem bicicleta şi mă pregăteam de alergare. Cum îmi place natura, am văzut un stol de pescăruşi vânzolindu-se deasupra Oltului. La un moment dat mi-am aruncat privire pe luciul apei. Printre răaţe şi alte păsări am observat ceva care mi-a atras atenţia. M-am uitat şi am văzut geaca maro şi mi-am dat seama că este un om. Instinctiv am început să mă dezbrac să încerc să scot persoana din apă. În acelaşi timp strigam către două colege care veneau de la alergare ca să sune la Ambulanţă că este un om încercat. A fost greu. În ciuda pregătirii fizice, la un moment dat, am rămas fără aer. Mi-am revenit şi am continuat să mă duc spre persoana care avea deja poziţia mortului, fiind cu faţa în apă. Am apucat-o de geacă şi am tras-o până aproape de mal. La cca 5 metri iar am rămas fără aer. A încercat una dintre fete să mă ajute dar nu am reuşit să o prin de mâna pe care mi-a întins-o. În cele din urmă am ieşit, lăsând corpul în apă, considerând că persoana este decedată. Când eram aproape pe jumătate ieşit mi-am aruncat privirea spre persoana lăsată la mal. Mi s-a părut că văd o uşoară mişcare la un picior. Am privit mai atent şi a mişcat şi celălalt picior. M-am întors şi am scos-o afară. I-am făcut resuscitare, masaj, şi a deschis ochii. A venit şi ambulanţa repede. Le-am predat-o vie”, ne-a povestit Mihai Dan, salvatorul tinerei sinucigaşe, un om deosebit.

,,Mă bucur că am reuşit să o salvez pe tânără. Când m-am aruncat în apă nu am ştiut că e femeie sau bărbat, tânăr sau bătrân. Când am aflat că avea doar 18 ani, am simţit aşa, ceva extraordinar. Era o fată de vârsta fiicei mele. Parcă mi-am salvat fata din ghearele morţii”, a mai precizat eroul acestei ziele.

Reacţiile de felicitare la adresa Acestui erou curc necontenit.

Iată ce scriu pe pagina de Facebook colegii de la Slatina Running.

,,Intervenția din această dimineață, pentru salvarea persoanei aflate în pericol de înec, nu se putea încheia cu succes fără gestul demn de un EROU al domnului Dan Mihai.

Aflat la alergat în zona Podului Olt, domnul Dan a observat o persoană în imersiune pe râul Olt.

Nu a stat nicio secunda pe gânduri și, fără să țină cont de temperatura de afară, de temperatura de numai câteva grade a apei, cu un curaj aparate, a înotat mai bine de 15 metri și a reușit să o aducă la mal pe femeia care a fost la un pas de a pierde lupta cu viața.

Până la sosirea echipajelor, bărbatul i-a acordat primul ajutor victimei și a monitorizat-o permanent.

Ulterior, femeia, conștientă, cu hipotermie ușoară, a fost transportată la UPU Slatina.

Felicitări, domnule Mihai Dan!

Ne-ați demonstrat astăzi că dragostea pentru semeni este mai presus de orice!”, scriu colegii săi.

Mihai Dan este triatlonist. El participă la competiţii de maraton, ciclism şi înot. Astăzi se antrena pentru maratonul de la Piteşti ,,Pe Argeş în jos,, care va avea loc pe 17 decembrie.

El va fi premiat de ISU pentru gestul său incredibil care a condus la salvarea vvieţii unei tinere de doar 18 ani. Ar trebui ca acest lucru să-l facă şi autorităţile. Astfel de oameni sunt foarte rari.