Bătăușii din Poliție și Jandarmerie au fost suspendați din funcții

155

Conducerea Poliției Timiș a anunțat că a decis suspendarea celor trei polițiști acuzați sub aspectul săvârșirii, în calitate de autori, a mai multe acte de purtare abuzivă cu consecinţa vătămării corporale şi a punerii în primejdie a vieţii a două persoane vătămate.

 Începând cu data de vineri, 8 decembrie 2017, aceștia nu vor mai primi salariu de la IPJ Timiș, respectiv de la Grupa Mobilă de Jandarmi ”Glad Voievod” Timișoara, deoarece raporturile lor de muncă cu instituțiile au încetat.

Trei polițiști bătăuși, împreună cu jandarmul care au băgat în spital, la finele lunii noiembrie, doi tineri de 34 de ani dintr-o eroare, au fost suspendați din funcții.

După ce au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind prezentați instanței cu propunere de arestare preventive, în decursul zilei de joi, cei trei au fost plasați în arest la domiciliu, alături de jandarmul din cadrul Grupei Mobile ”Glad Voievod” care e acuzat de aceleași fapte. ”Întrucât împotriva celor trei polițiști s-a dispus măsura arestului la domiciliu, aceștia au fost suspendați din funcție conform legii 360/ 2002 privind Statutul Polițistului”, a declarat Ionuț Stirbu, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.