PREMIERĂ în justiția românească. Un elev de clasa a opta a fost arestat preventiv după ce și-a agresat profesoara

163

Unul dintre elevii de la scoală din Poroschia, judeţul Teleorman, implicat în agresarea unui cadru didactic, a fost arestat astăzi prevenitv pentru 30 de zile. El este cercetat pentru infracţiunile de lipsire de libertate şi tulburarea ordinii si liniştii publice. Părinții acestuia au anunțat că vor contesta decizia judecătorilor.

Băiatul de 6 ani, elev în clasa a opta, este unul dintre cei trei care apar pe înregistrarea făcută în şcoala din Poroschia agresându-şi fizic şi verbal profesoara de Cultură Civică. El a fost reținut aseară, pentru lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procurorii au propus astăzi arestarea preventivă, iarsSolicitarea lor a fost acceptată de judecători. Tânărul a ajuns în arestul IPJ Teleorman.

Ceilalţi doi elevi care şi-au agresat profesoara sunt cercetaţi pentru aceleaşi infracţiuni, însă împotriva lor nu a fost luată măsura preventivă, ei neavând vârsta prevăzută de lege pentru astfel de măsuri.

Dosarul, care este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria, a fost deschis după ce IPJ Teleroman s-a autosesizat ca urmare a apariţiei în spaţiul public a înregistrării în care se vede cum elevii o agresează pe profesoară şi îi interzic acesteia să părăsească sala de clasă la sfârşitul orei de curs.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, Estera Stancu, a declarat că, atât la nivelul instituţiei, cât şi la nivelul şcolii generale din Poroschia s-au constituit comisii de cercetare, iar elevii riscă sancţiuni conform regulamentului şcolar, până la scăderea notei la purtare. Pentru început, conducerea unităţii de învăţământ i-a chemat la şcoală pe părinţii copiilor pentru a avea discuţii pe marginea comportamentului acestora.

Conform reprezentantei Inspectoratului Şcolar Teleorman, profesoara agresată este la primul an în învăţământ şi are câteva ore la şcoala din Poroschia.