SENTINŢĂ ŞOC Află ce sentinţă i-a adus ,,Moşul bun şi blând” liderului PNL Olt

149

Judecătorii Tribunalului Dolj au decis în această seară achitarea liderului PNL Olt, Liviu Voiculescu, în dosarul în care era acuzat de constituirea / aderarea la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc. Ei au decis achitarea acestuia în dosarul în care au fost puse sub acuzaţie alte 20 de persoane, foști polițiști și angajați ai Fiscului, dar și oameni de afaceri din mai multe judeţe.

Magistraţii doljeni au luat aceeaşi decizie  şi cu privire la faptele imputate lui Bogdan Gherghiceanu. Toţi ceilanţi inculpaţii din ,,Cazul TĂTUŢU” au fost achitaţi cu privire la săvârşirea infracţiunii constituire sau aderare la un grup infracţional dar au primit sancţiuni blânde privind restul acuzaţiilor aduse de procurorii DIICOT Craiova, fiind condamnaţi cu până la trei ani de închisoare cu suspendare.

Sentinţa nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Din această cauză a mai fost disjuns un dosar. Sentinţa în acesta, în care sunt puşi sub acuzaţie mai mulţi angajaţi ai Finanţelor a fost amânată cu o săptămână.

 

Preşedintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, fost inspector principal de poliţie, actualmente primar al comunei Cungrea, a fost trimis în judecată  în 2014 de procurorii DIICOT Craiova sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de natură economică. El a fost acuzat de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.