Școli fără microbi, cu ajutorul creativității. În concurs au intrat 13 unități din Olt

394

Elevii din 13 școli și grădinițe din Olt au înscris 20 de proiecte în concursul național “Susține Igiena de nota 10”, cele mai multe vizând renovarea și curățarea toaletelor din unitățile de învățământ. Până acum, cele mai multe voturi au primit GPP Scornicești și Școala Eugen Ionescu Slatina.

„Un vot… o șansă în plus de a ne moderniza școala. Votați lucrarea „E concert! Cântă Domestos!”. Pentru a vota accesați link-ul https://www.domestos.ro/igiena-de-10-in-scoli/galerie.php?type=2&judet=OLT&categorie=4&nume&proiect !”, este invitația lansată tuturor elevilor, părinților și prietenilor de către Școala Eugen Ionescu Slatina, care a intrat în concursul național “Susține Igiena de nota 10” cu un proiect ce vizează modernizarea instalațiilor sanitare. Startul votării a fost dat pe 1 decembrie și, până acum, proiectul a strâns 1421 de voturi, ce-l poziționează pe locul II în rândul școlilor oltene, însă departe de alte școli din țară care au strâns peste 23.000 de voturi. Data limită până când proiectele elevilor olteni pot fi susținute este 15 decembrie.

Pe primul loc în rândul unităților oltene se află lucrarea înscrisă de GPP Scornicești -„Domestos, prieten bun!”, care a adunat 4746 de voturi.

Proiectele oltene vizează: renovare toalete, înlocuire obiecte sanitare, curățare toalete, modernizare instalații sanitare, iar cel al Școlii Coteana vizează construirea unei toalete noi.

Au înscris proiecte în concurs elevi de la: Liceul Teoretic Tudor Vladimirescu Drăgănești- Olt, Școala Osica de Jos, Școala Eugen Ionescu Slatina, Școala Ștefan Protopopescu Slatina, Școala Gimnazială Valea Mare, școala Gimnazială Coteana, Școala nr 2 Caracal, Colegiul Național Vocațional N. Titulescu Slatina, Școala Gimnazială Izbiceni, GPN 3 Caracal, GPPP Scornciești, GPN Izbiceni și Școala N. Iorga Slatina. Cele mai multe proiecte- 5, aparțin elevilor din Izbiceni.

La nivelul judeţului Olt, anul școlar 2017- 2018 a debutat cu 153 de unităţi şcolare fără autorizaţie sanitară de funcţionare, din totalul de 511 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Potrivit reprezentanților DSP Olt, cauzele  sunt neîncadrarea în exigenţele regulilor de funcţionare şi  igienico-sanitare.

Premii de mii de euro

Cu premiile puse în joc în cadrul acestui concurs, elevii și cadrele didactice din Olt pot învinge microbii, cu ajutorul creativității. Cele mai bune ilustrații a unei igiene de nota 10 sunt premiate cu produse de curățenie, ghiozdane echipate și kituri educaționale.

Lucrările ilustrează semnificația igienei de nota 10, precum şi modalitățile de combatere a virusurilor și bacteriilor. Tema sub care se desfăşoară această iniţiativă este „Fii ajutor de căpitan şi învinge microbii!”.

Cele mai originale 15 lucrări vor câștiga premii destinate îmbunătăţirii condiţiilor de igienă din toaletele unităților de învățământ: de la 1500 de euro până la 5.000 euro, produse Domestos și ghiozdane echipate. Primele 10 școli/grădinițe câștigătoare vor primi kituri educaționale pentru elevii implicaţi în realizarea lucrărilor şi produse Domestos.

Concursul este derulat de SC Unilever South Central SA și SC Parthnership SRL în asociere cu Wunderman, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.