Marius Iancu: Criticile de la Bruxelles nu sunt adresate Guvernului PSD, ci lui Dacian Ciolos și echipei sale de tehnocrați

137

Deputatul de Olt, Marius Iancu, critică atitudinea opoziţie care susţine că Guvernul ,,taie în carne vie” pentru a se încadra anul viitor în deficitul bugetar de 3% din PIB. Demnitarul susţine că Executivul condus de Mihai Tudose încearcă să îndrepte o situaţie creată ca urmare a efectelor ,,Guvernării Cioloş”.

,,Decizia adoptată de Consiliul European care sancționează faptul că ¤România nu a acționat în fapt pentru a corecta abaterea semnificativa de la deficitul bugetar structural¤ este o problemă pe care Guvernul încearcă să o rezolve”, susţine deputatul de Olt, Marius Iancu.

Demnitarul susţine că Executivul a luat deja o serie de măsuri pentru a se încadra în ținta de deficit de 3%.
,,Și fără să existe interpretări că încercăm să găsim vinovați, criticile de la Bruxelles nu sunt adresate Guvernului PSD, ci lui Dacian Ciolos și echipei sale de tehnocrați. Dovada sunt tot documentele Comisiei Europene. În ¤Evaluarea programului de convergență din 2017 pentru România¤ se arată că ¤balanța deficitului structural s-a depreciat în 2016, de la -0,6% din PIB cât era în 2015, la -2,6%¤, iar într-o scrisoare trimisă de comisarul european pentru afaceri economice și financiare Guvernului României, acesta remarca faptul că “România s-a abătut semnificativ de la obiectivele bugetare pe termen mediu ( MTO) în 2016″. Așa că atunci când sunt prezenți în stradă, printre protestatari, Dacian Ciolos și miniștrii care au făcut parte din cabinetul său ar trebui întrebați de ce nu au ținut cont de obligațiile financiare ale României și de ce critică acum un Guvern care repară greșelile din guvernarea lor. Nu este vorba numai de guverne și greșeli, ci de impactul lor asupra românilor. Acum Guvernul PSD s-a angajat, la Bruxelles, să ia toate măsurile nesesare pentru ca România să nu depășească pragul de deficit bugetar de 3% din PIB și să reducă deficitul structural, dar să și implementeze reformele prevăzute în Programul de Guvernare” a mai susţinut deputatul Marius Iancu pe pagina sa de socializare.