INEDIT Un primar pe hoverboard la școală pentru a preveni absenteismul

1078

În comuna Scărișoara copiii nu lipsesc de la școală impulsionați de cadourile pe care Moș Crăciun le aduce celor cu prezență 100%. Însuși primarul le-a prezentat minunățiile pe care le pot câștiga cei care nu lipsesc nicio zi.

Inedit într-o comună din Olt: primarul se plimbă prin școală pe hoverboard pentru a preveni absenteismul. Minunăția râvnită pe toți copiii și care nu este la îndemâna oricărui părinte pentru a fi cumpărat pentru copilul lui, mai ales din mediul rural, a captat atenția elevilor, care și-l doresc drept recompensă pentru că nu lipsesc de la școală. Concurența este acerbă, astfel fiind impulsionați de către primărie să frecventeze cursurile școlare. Iar premiul cel mare îl vor primi de Crăciun.

Inițiativa lăudabilă a administrației locale s-a bucurat anul trecut de succes, astfel că anul acesta premiile puse în joc sunt mult mai atractive. Iar pentru popularizarea competiției, însuși primarul Liviu Tiugan s-a plimbat pe holurile școlii pe scuterul autobalansabil.

„Este pentru al doilea an când organizăm de Crăciun o tombolă cu premii pentru elevii care nu absentează, încercând astfel să aducem la școală toți cei circa 380 de elevi din comună. În paralel cu cadourile oferite de Moș Crăciun, primăria va organiza o tombolă la care profesorii înscriu numai elevii din clasele 0 – VIII cu prezență 100% la ore, iar noi, administrația locală, ca recompensă, le oferim cadouri pe care știm că și le doresc la vârsta lor. Anul trecut am oferit biciclete, iar rezultatul este remarcabil. Chiar domnul primar le-a prezentat elevilor premiile de anul acesta, captându-le atenția. Vom oferi zeci de jucării, mingii, două sănii, premiul cel mare constând într-un hoverboard„, ne-a declarat viceprimarul Anca Voicu.

Prin aceste recompense, administrația locală a făcut ca prezența la școală să devină o competiție între elevi, care se bucură că Moș Crăciun de la primărie este darnic.