INCREDIBIL! Se întâmplă în România. Jandarmii şi protestatarii s-au luat la bătaie în faţa Parlamentului

56
Aproximativ 300 de persoane protestează în această seară în faţa Parlamentului, în timp ce în Camera Deputaţilor se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor. Protestatarii s-au luat la bătaie cu jandarmii. Violențele dintre protestatari și jandarmi au izbucnit în urma intenției acestora de a bloca circulația în zonă. Forțele au intervenit şi au împiedicat blocarea circulaţiei.
Protestul a fost iniţiat pe Facebook, unde au apărut îndemnul: “Hai în stradă! Apărăm democraţia! În acest moment, legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Ne vedem la Parlament!”.

Peste 300 de manifestanţi s-au adunat în Parcul Izvor, în faţa Parlamentului, şi huiduie, suflă în vuvuzele şi strigă lozinci împotriva Guvernului: “Hoţii”, “Justiţie, nu corupţie” şi “Dragnea la puşcărie”.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”.

De ceva timp şi iberalii au părăsit sala de plen.