Copiii și concubinele lui Chelu se bat pe ALTUR

742

5 femei cu care Cătălin Chelu, fost acționar majoritar la Altur Slatina, dar și cei 10 copii și mama acestuia se bat pe averea omului de afaceri decedat în urmă cu trei ani în Iordania, avere care include și societatea slătineană. Moștenitorii au intentat sute de procese.

La trei ani de la moartea lui Cătălin Chelu, iubitele şi mama acestuia au început o luptă în instanță pentru împărţirea banilor. Se pare că afaceristul a lăsat în urmă o avere estimată la circa 1 miliard de euro, dar și 10 copii care au dreptul la câte o parte. Potrivit Cancan.ro, moștenitorii afaceristului au intentat peste 400 de procese pentru a obține o cotă parte din avere.

Judecătorii trebuie să dea soluții în lunga listă de procese, dar și să disece încrengătura financiară pe care a țesut-o și dirijat-o Chelu, ce și cât dețin de fapt moștenitorii și pot revendica, firmele controlate de el direct sau prin interpuși fiind acționare una la alta.

Una dintre firmele la care Chelu a fost acționar majoritar este Altur Slatina, aceasta având drept acționari principali firmele Mecanica Rotes- 28%, Celule Electrice- 14,8% și Romanian Investment- 13% controlate de Chelu, în timp ce Altur a deținut sau deține acțiuni la alte firme din “rețea”.

Cătălin Chelu a murit la sfârşitul anului 2014 în Iordania, la nici trei luni după ce acesta a fugit din ţară pentru a scăpa de executarea pedepsei de şase ani de închisoare la care fusese condamnat de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul „Mită la MAI”. El a fost acuzat că prelua fabrici pe care ulterior le falimenta lăsând fără loc de muncă sute de oameni.

Deși se spune că Altur nu mai are nicio legătură cu Chelu, încrengătura în care a fost băgată pune pe tapetul moștenirii și societatea de piese auto. Spre exemplu, una dintre firmele-căpușă lipite de Chelu de Altur este Artexim Mondopal SA ( înfiinţată în 2008 chiar de Chelu și cu punct de lucru deschis, în 2010, chiar în incinta societății slătinene ), iar Altur a deținut acțiuni la Carbochim SA și Argus Cosntanța, primele două societăți menționate obținând în instanță anul trecut chiar blocarea conturilor societății pentru recuperarea unor sume mari de bani.

Altur Slatina a fost înfiinţată în anul 1979, iar în anul 1991 este transformată în societate pe acţiuni sub denumirea de ALTUR S.A. Este un furnizor important pentru mai multe sectoare industriale: industria de autoturisme de oraş şi de teren, industria de tractoare şi maşini agricole, industria de autovehicule pentru transport marfă şi pasageri, industria electrotehnică şi a sistemelor de încălzire cu gaze naturale.

Scandal pe sporuri, la ALTUR Slatina