TRAGEDIE în atletismul românesc. O multiplă campioană s-a stins de tânără

155

Fosta vicecampioană europeană la triplusalt Cristina Nicolau a decedat la vârsta de 40 de ani. Anunţul a fost făcut azi de Federația Română de Atletism pe site-ul său oficial.

Specialistă la triplusalt, cu rezultate remarcabile și la săritura în lungime, Nicolau a fost legitimată la CSA Steaua, avându-l ca antrenor pe Nichifor Ligor.

Din anul 2000, deține recordul național indoor la triplusalt (14,94 m). Cu 23 de selecții în echipa naționala, printre care una la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat a șasea, Cristina are în palmares și o medalie de argint la Europenele de sală din același an.

La Campionatele Mondiale în aer liber din anul 2001, Cristina Nicolau a ocupat locul șase. A reușit, totodată, două clasări printre primele cinci performere mondiale ale sezonului în sală, la triplusalt, un loc 1 în 2000 și un loc 4 un an mai târziu. A cucerit 14 titluri de campioana națională, dintre care cinci în aer liber (trei la săritura în lungime și două la triplusalt) și nouă în sală (cinci la săritura în lungime și patru la triplusalt).

A devenit maestră a sportului în 1993, fiind distinsă cu Medalia Meritul Sportiv clasa I, în 2004.