Polițiștii pichetează PSD și MAI. Ioțu: Îi “colindăm”să vedem dacă ni se deschide ușa revendicărilor!

858

Polițiștii se grupează din nou și pregătesc pichetarea sediilor MAI li PSD. De la Olt și-au anunțat participarea până acum 100 de sindicaliști. Problemele pentru care cer rezolvare sunt aceleași: subfinanțarea  sistemului de ordine/ siguranță publică și salarizarea precară a personalului.

În prag de Sărbători, polițiștii strâng rândurile pentru a relua formele de protest. Au anunțat pichetarea sediilor MAI și PSD, însă acțiunea se poate transforma în miting. “Federația Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual a depus ieri două solicitări la Primăria Capitalei pentru aprobarea unor pichetări ale sediilor centrale PSD și MAI din București, în data de 20 decembrie. N-am primit răspunsuri, însă, indiferent de răspuns, vom organiza mitingul în spațiul public. Nu avem nevoie de aprobare, noi am informat doar cu privire la acțiunea sindicală pentru ca autoritățile să ia măsurile de ordine care se impun. Este posibil să nu primim autorizație pentru pichetarea sediului PSD. Și de la Olt vor merge polițiști. Deocamdată, și-au anunțat participarea cu certitudine 100 de persoane. Este posibil ca, dacă participarea va fi numeroasă așa cum se anunță, având în vedere faptul că tot suntem duși cu vorba și nu se rezolvă nimic, să transformăm pichetarea în miting”, a declarat pentru Realitatea Oltului șeful SNPPC – Olt, Cristel Ioțu.

Nemulțumirile polițiștilor sunt aceleași: salarizarea precară a personalului și subfinanțarea sistemului de ordine/ siguranță publică, aceasta din urmă fiind, în opinia sindicaliștilor, cauza directă a lipsei de personal și a logisticii deficitare, ambele cu repercusiuni negative asupra capacității operaționale de îndeplinire a misiunilor prevăzute de lege, dar și asupra protecției polițiștilor, supuși permanent ultrajelor și altor forme de agresiune fizică ori psihică.

Așadar, polițiștii se pregătesc pă meargă cu “colindul”. “Îi colindăm pe guvernanți să vedem dacă ni se deschide sau nu ușa revendicărilor. Până acum, aceste probleme grave ale instituției nu au fost soluționate în cadrul dialogului social dintre sindicate și factorii decizionali, așa că nu ne rămâne altă opțiune!”, mai spune Ioțu.

O vestă antiglonț la 800 de polițiști