Inspectorii de muncă au dat iama-n patroni

128

Indiferent de domeniu de activitate, 236 de agenţi economici din judeţ au fost controlaţi de inspectorii de muncă. Acţiunile s-au lăsat cu măsuri dispuse, dar şi cu amenzi.

Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt a desfășurat luna trecută 236 de acțiuni de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, acțiuni ce au vizat majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județul nostru.

În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se totodată măsuri de remediere. Astfel, au fost dispuse 303 măsuri, aplicate 169 de sancţiuni şi 14 amenzi. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 181.500 lei, din care pentru munca fără forme legale 140.000 lei, şapte salariaţi fiind depistaţi fără contracte de muncă.

“Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la: încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității; transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale; aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție; evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale.”, arată ITM Olt.