Vești bombă pentru liceeni.Schimbări majore în structura bacalaureatului

106

Structura examenului de bacalaureat și perioada de susținere a acestuia trebuie regândite, a afirmat sâmbătă ministrul Educației,Liviu Pop, pe pagina sa de Facebook.

“Ce facem în mediul familial, școlar, economic sau social pentru a îmbunătăți parcursul educațional al copiilor? Din punctul meu de vedere, consilierea și orientarea școlară trebuie îmbunătățite, iar structura examenului de bacalaureat și perioada de susținere a acestuia trebuie regândite. Viitoarele decizii le voi lua doar după consultări publice serioase. Până atunci vă invit la discuție și pe dumneavoastră. Aștept argumentele cu deosebit interes”, a scris demnitarul.

El a susținut că în ultimii 3 ani, în România 495.477 de elevi au finalizat liceul și 294.978 au promovat examenul de bacalaureat.

“Nu am luat în calcul elevii care nu au promovat liceul sau au abandonat școala în această perioadă și nici pe cei care au absolvit școala profesională. Au avut cei 200.000 de elevi un traseu educațional corect sau greșit?”, a mai spus Pop.