Scandal monstru în Brăila!Pacienți proaspăt operați plimbați pe holurile spitalului

44

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila a fost amendat cu 1.000 de lei de către inspectorii DSP. O amendă de 500 de lei a primit şi asistenta care coordonează Serviciul de limitare a infecţiilor.

Toate aceste sancțiuni au venit după ce pacienţi proaspăt operaţi au fost plimbaţi pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă, printre vizitatori, și imagini cu aceștia au apărut în presă.

În fotografiile care au fost realizate de un vizitator apar mai mulţi pacienţi transportaţi cu targa pe holurile şi cu lifturile spitalului. Minstrul Sănătăţii, Florian Bodog, a trimis la faţa locului o echipă de control. În urma verificărilor, au fost stabilite sancţiuni şi măsuri de remediere a problemelor depistate.

”Inspecţia a fost făcută de inspectorii de la DSP Galaţi numiţi de ministrul Sănătăţii. S-au dat două sancţiuni şi au fost stabilite mai multe măsuri. În primul rând, este vorba despre un termen de şase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legătura între blocul operator şi ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obţinerea avizelor în vederea modificării de structură a clădirii. Tot inspectorii au stabilit că între blocul operator şi ATI trebuie să fie respectate reguli de circulaţie, astfel încât pacienţii să nu se mai intersecteze cu vizitatorii”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.