BĂTAIE între doi liceeni sportivi, într-un internat şcolar. Află ce a urmat

125

Un adolescent de 15 ani de la un liceu din Focşani a ajuns, noaptea trecută, la spital cu traumatism cranio-facial, escoriaţii faciale multiple şi traumatism toracic. El a fost victima unei agresiuni din partea unui coleg. Bătaia s-a produs într-un internat unde cei doi locuiau.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele agresorului, acuzat de lovituri şi alte violenţe, dar şi de ameninţare.

 ”A fost un incident între un sportiv de la Colegiul «Edmond Nicolau», care locuieşte în căminul de sportivi de la liceul nostru şi un sportiv de de la Secţia de Fotbal a LPS. Cel mai mare, care este elev în clasa a unsprezecea i-a cerut ceva celui mai mic, care e a noua, acesta a refuzat să-i facă acel serviciu, şi l-a lovit. Cel mai mic a ajuns la spital în urma bătăii, iar agresorul la Poliţie”, a declarat profesorul Petruţ Mihai, directorului LPS Focşani.

Conducerea LPS Focşani a anunţat că agresorul va fi dat afară din cămin.

”Nu au ce căuta astfel de incidente în internatul nostru, cu atât mai mult cu cât e un internat pentru sportivi de performanţă. Elevul agresiv nu e elevul nostru, dar am zis să-l cazăm pentru a întinde o mână de ajutor colegilor de la Edmond Nicolau şi de la CSŞ Focşani, unde este legitimat. Acum să-şi caute alte gazdă. Am aflat de la colegii lui, pentru că până acum nu au avut curajul să spună, că i-a ameninţat în nenumărate rânduri, iar ei de frică nu au spus. E un elev problemă”, a adăugat directrul LPS Focşani.

La rândul său, conducerea Colegiului ”Edmond Nicolau” din Focşani de unde provine elevul bătăuş a anunţat că-i va scădea nota de purtare şi va fi trimis la consiliere, la psihologul şcolii, cu atât mai mult cu cât este un copil problemă, cu numeroase absenţe şi un comportament inadecvat.