GATA CU AMENZILE ,,din prima”. Legea prevenţiei a trecut de Camera Deputaţilor. Deputatul Iancu a votat PENTRU

255

Deputaţii au dat undă verde Legii Prevenirii, un act normativ promis de social-democraţi în campania electorală. Intrarea în vigoare a legii va impiedica instituţiile de control să sancţioneze agenţii economici pentru nereguli, fără a le da termen de remediere a acestora.

Legea Prevenirii a fost cerută de mediul de afaceri și este una dintre măsurile asumate de PSD, aşa că aleşii social-democraţi au dat un vot pentru iar actul normativ a trecut de Camera Deputaţilor.

,,Legea Prevenirii a fost aprobată în Camera Deputaților și votul meu a fost pentru această lege pe care o susțin deoarece era nevoie de o regândire a activității de control, de schimbarea atitudinii autorităților publice care trebuie sa îi trateze cu respect pe agenții economici și sa îi ajute pentru a preveni eventualele greșeli.
După intrarea în vigoare a legii, autoritățile cu atribuții de control au la dispoziție 3 luni să elaboreze și să distribuie materiale cu masurile de prevenire, dar și să realizeze activitatea de control după alte principii, bazate de dialog, pe rezolvarea problemelor agentului economic și pe o colaborare de lungă durată între cei doi pentru că scopul este de a preveni, nu de a sancționa”, a susţinut deputatul Marius Iancu, pe pagina sa de socializare.