HALUCINANT Doi copii români, ABANDONAŢI de părinţi într-o parcare din Italia. Tatăl era la păcănele, mama făcea trotuarul

123

Un italian a sesizat poliţia după ce a observat doi copii foaarte mici închişi într-o maşină. Micuţii în vârstă de opt luni şi doi ani sunt de origine română. Ei au ajuns la spital unde medicii au făcut o descoperire şocantă: micuţii care nu ştiu încă să vorbească erau drogaţi. Oamenii legii din Italia au dat şi de urma părinţilor care-şi abandonaseră copii în maşina lăsată într-o parcare; tată era la păcănele, iar mama se prostitua. Cei doi au fost arestaţi şi decăzuţi din drepturile părinteşti.

Cazul copiilor români salvați de un trecător după ce fuseseră abandonați de părinți într-o parcare din Borgo San Giacomo, lângă Bresciano, a șocat Italia. Medicii au găsit în sângele băiețelului de 8 luni și a surorii sale de doi ani, urme de cocaină. Specialiștii sunt de părere cel mic a inhalat accidental fumul, însă fetița ar fi uat cu degetul din prizele de cocaină ale părinților, deţinute în autoturism.

Drama micuților, crescuți în condiții mizere și găsiți într-o stare deplorabilă, a ieșit la iveală zilele trecute, când un italian a trecut pe lângă BMW-ul în care fuseseră abandonați, pe Drumul Național 668 și a auzit țipetele și plânsetele celor mici. Atunci a alertat poliția. Tatăl, un român de 44 de ani, rezident în Cremona, a fost găsit într-o sală de jocuri, iar mama de 23 de ani se prostitua în apropiere.

Cei doi copii au fost duşi la spital unde au primit îngrijiri medicale. Ei au intrat sub tutela statului italian şi, printr-o hotărâre judecătorească, au fost declaraţi adoptabil după ce părinţii au fost decăyuţi din drepturi. Autoritățile italiene au început o anchetă. Potrivit diaspora.ro mama și-a cerut înapoi copiii.

Procurorul Tribunalului pentru minori din Brescia, Emma Avezzù a calificat cazul ca: ”O situație familiară teribilă, din care cel mai grav aspect, mai grav ca abandonul este prezența stupefiantelor.”