Mesajele parlamentarilor de Olt, de Ziua Națională

108

Parlamentarii de Olt, cu excepția senatorului Renică Diaconescu, nu au participat la manifestările organizate în județ de 1 Decembrie, pentru a transmite, prin discursul lor, mesaje mesaje românilor cu ocazia Zilei Naționale. Mulți dintre ei au făcut-o prin intermediul rețelelor de socializare. Așa am aflat și unde au sărbătorit ei această zi special pentru toți românii.

„Pe 1 decembrie 1918, la Alba Iulia, s-a înfăptuit Marea Unire. O unire administrativă şi, totodată, o unire sufletească. Atunci, poporul român a arătat patriotism şi mult curaj. Acum, la 99 de ani de la acel eveniment, păstrăm, în suflete, datoria de a continua modernizarea statului şi a-i uni pe români într-un singur sentiment: românismul. România creşte prin noi, prin munca noastră, prin respectul faţă de țara în care ne-am născut. Ziua Naţională a României este ziua în care, mai mult ca niciodată, se observă cel mai bine cele trei culori pe care le păstrăm, cu drag, în inimile noastre. Iubiţi-vă țara, arboraţi drapelul şi intonaţi imnul de stat al României!

Astăzi este ziua noastră, români! La mulţi ani, România, la mulţi ani, români de pretutindeni!!!”, a scris pe pagina personal de socializare senatorul Siminica Mirea.

,, Astăzi, mai mult decât oricând, amintirea celor ce s-au jertfit pentru îndeplinirea UNIRII dăinuie în memoria noastră şi ne obligă să le perpetuăm moştenirea ; un stat independent, de sine stătător, o Românie puternică din toate punctele de vedere.
La mulți ani România!, a scris deputatul Alexandru Stănescu.

Alături de acesta s-a aflat şi deputatul Dan Ciocan.

Aceştia au luat parte la ceremonia depunerii de coroane, la Alba Iulia, alături de colegi Parlamentari și membri ai Guvernului României -Petre Daea, Victor Negrescu și Liviu Marian Pop.

,,Astăzi, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României pe lângă tradiționalul “La mulți ani”, vă doresc și îmi doresc sa fim mai uniți, mai înțelegători, să avem puterea să ne ascultam unii pe alții, să oprim manipulările și să acceptăm și opiniile diferite de ale noastre. Să credem în țara noastră, sa îi vedem potențialul. România să fie puternică și dezvoltată, așa cum au dorit și românii care acum 100 de ani au dat votul pentru unitate și prosperitate. Asta vrem și noi, cei de azi, cei care votăm și cei care suntem aleși de cetățeni. România merge pe un drum nou, un drum bun, dar are nevoie de noi toți, uniți, să îl continuăm. La mulți ani, România, la mulți ani, români!”, este mesajul postat pe pe pagina de Facebook de deputatul Marius Iancu.

Demnitarul oltean a condus delegația Oltului care a participat la parada militară de 1 Decembrie, de la Arcul de Triumf.

Deputatul liberal Gigel Știrbu a ales să posteze pe pagina sa de pe o rețea de socializare un mesaj scurt ,,La mulți ani, România! La mulți ani, români! Mândria de a fi fiul tău este inegalabilă!”