Încă 6 tineri au primit GRATUIT loc de casă de la Primăria Caracal

335

Alți tineri fără locuințe, din Caracal, au primit de la primărie loturi de casă. Consilierii municipali au aprobat atribuirea cu titlu gratuit a câte 300mp.

În sprijinul tinerilor fără locuințe, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, Primăria Caracal a identificat parcele de teren pentru construirea de locuințe. Ele au fost atribuite sub formă de sprijin către șase tineri din municipiu, pe străzile Paltinului și Aleea Brândușei, aleșii municipali aprobând atribuirea în ședința de zilele trecute. Doar 300mp sunt acordați cu titlu gratuit, diferența fiind concesionată pe o perioadă de 49 de ani, cu plata unei redevențe anuale.

“Aceste parcele au suprafețe mai mari de 300mp, întrucât configurația terenului nu a permis o altă lotizare, astfel încât lățimea parcelelor rezultate să poată permite construirea de locuințe și anexe gospodărești. În acest sens, se impune ca o suprafață de 300mp să fie atribuită cu titlu gratuit beneficiarilor, urmând ca diferența până la limita fiecărei parcele să fie concesionată pe baza redevenței stabilită de Consiliul Local al municipiului Caracal”, se arată în expunerea de motive a proiectului hotărârii CL.

Tinerii care primesc gratuit terenuri de casă sunt: Denis Nicola, Amelia Dumitru, Laura Mihăilescu, Nicușor Fâță, Cristi Ștefan și Andreeas Buzatu. Cea mai mică suprafață atribuită este de 397,45m, iar cea mai mare de 583,81m.