Milionar beat rupt, ridicat de procurori

523

Marţi după-amiază, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti a fost adus omul de afaceri Costel Cășuneanu pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În condiţiile în care se manifestă zgomotos şi plânge în hohote, milionarul pare să fie sub influența băuturilor alcoolice.

Când a fost adus la sediul Parchetului, acesta a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că nu se consideră vinovat de nimic şi că procurorii sunt „nebuni”.

Întrebat de ce a fost adus la PCA Ploieşti, el a răspuns că motivul este acela că a fost achitat într-un dosar la Târgu Mureş.

Întrebat de ce este acuzat, el a răspuns că nu este acuzat de nimic, iar procurorii sunt „nebuni”.

„De nimic! Sunt nişte nebuni, îs cu porcu’ ăştia! Mă duc la ei acum, nu au nicio treabă”, a răspuns omul de afaceri.

„Că m-a achitat la Curtea de Apel Târgu Mureş şi nu le convine, că sistemul e împotrivă (…) la oamenii care sunt nevinovaţi şi care (cuvinte obscene – n.r.). (…) Voi sunteţi nebuni? Mai prost ca mine nu a fost nimeni. 3.500 de angajaţi în România şi am plătit toate taxele şi impozitele. De când mă freacă ăştia, de nouă ani, nu am mai putut să le plătesc pe toate, dar le voi plăti şi să vă fie ruşine că nu aţi fost în stare să scrieţi că un om care are 3.500 de angajaţi şi-a plătit întotdeauna taxele şi impozitele. Nu am avut treabă cu drumuri, cu (…) ce spuneţi voi (…). Nimeni nu a spus că am trei fabrici, că nu am avut nicio treabă cu drumuri, cu statul până în 2004-2005 şi că de acolo mi s-a tras că mi-aţi pus o etichetă”, a mai spus Costel Căşuneanu.