Copiii Oltului, implicați în numeroase activități educative. A fost aprobat calendarul județean

81

De la concursuri, expoziții, festivaluri, spectacole și până la proiecte de parteneriat, proiecte educative sau proiecte sociale, elevii unităților de învățământ din județ vor fi implicați în acest an școlar în numeroase activități educative. IȘJ Olt a aprobat calendarul județean.

161 de activități educative vor fi organizate la nivelul județului Olt pe parcursul acestui an școlar. Inspectoratul Școlar Județean Olt a aprobat calendarul activităților, organizatoare fiind licee, școli gimnaziale, grădinițe, palatul și cluburile elevilor, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

Copiii vor fi implicați în activități și programe educaționale, care să aibă rolul de a le stimula atât munca în echipă, cât și spiritul de competiție, să îi încurajeze să-și exprime creativitatea, latura artistică, aptitudinile la diverse discipline școlare, dar și să se implce în proiecte de voluntariat sau de într-ajutorare a celor care au nevoie.

Calendarul județean al activităților educative cuprinde: proiecte de parteneriat, proiecte educative, proiecte sociale, concursuri, expoziții, festivaluri, spectacole din domeniul cultural-artistic, tradiții, obiceiuri, literatură, arte vizuale, culturi și civilizații, dans, muzică, teatru, social, ecologie și protecția mediului, educație civică, voluntariat, educație pentru sănătate, sportiv, științific și până la educația adulților.