Alertă în Bucegi! 60 de turiști au rămas blocați pe munte

64

Aproximativ 60 de turişti care au urcat pe munte sunt blocaţi pe platoul Bucegi, marţi seară, oamenii sunând la numărul unic pentru apeluri de urgenţă şi cerând sprijinul autorităţilor.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Prahova, 60 de persoane sunt blocate, marţi seară, pe platoul Bucegi, în zona Sfinxului, la peste 2000 de metri altitudine, scrie news.ro.

Niciunul dintre turişti nu are nevoie de îngriji medicale, însă oamenii au sunat la 112 întrucât nu au unde să se cazeze şi nu pot coborî fără sprijinul salvamontiştilor.

Şeful Serviciuui Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că turiştii au urcat pe un traseu dinspre Peştera, din judeţul Dâmboviţa, şi nu au unde să se cazeze. Haiduc a precizat că în zonă s-au deplasat echipe de salvamontişti din judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Aceştia le-au dus ceai cald turiştilor şi împreună urmează a stabili soluţiile pentru ca oamenii să fie coborâţi de pe munte.

Cel mai probabil ei vor coborî, însoţiţi de către salvatorii montani, pe traseul pe care au urcat, înapoi la Pestera, unde au autoturismele.

Pe munte a nins, iar viscolul a troienit zăpada, în unele zone troienele depăşind un metru si ajungând chiar la un metru şi jumătate.