Liceul Petre Pandrea din Balș se poate mândri cu unul dintre cei mai buni lideri la nivel național. Directorul Marian Anghel este finalistul Galei Education Change Makers, rezultatele sale de leadership fiind recunoscute de specialiști internaționali în educație.
200 de directori de școli, 3 experți internaționali, 50 de directori de companii și 20 de reprezentanți ai ONG-urilor au participat recent la conferința internațională de lansare a primului program de leadership din România pentru directorii de școli. Programul Academia de Leadership și Management Școlar, conceput pentru a îmbunătăți rezultatele școlilor, cu o valoarea totală de aproximativ 300.000 euro, a fost lansat și adus în țară de Asociația pentru Valori în Educație. Programul este livrat și implementat de specialiști internaționali în educație.
Printre liderii cu rezultate excepționale înscriși în program se numără și un oltean: Marian Anghel, directorul Liceului Teoretic Petre Pandrea Balș, iar excelența în educație i-a fost recunoscută, Anghel fiind ales unul dintre cei trei finaliști ai Galei Education Change Makers.
Au fost premiate poveștile de succes ale Aurei Bardes de la Școala Gimnazială Corbii Mari, jud. Dâmbovița, directorului Ionuț Iancu de la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu, Cugir, jud. Alba și Marian Anghel- Teoretic Balș.
Poveștile lor sunt prezentate printr-un clip testimonial postat pe pagina Asociației pentru Valori în Educație.
„Nimic nu se realizează fără efortul unei echipe devotate și unite. Acesta este unul din crezurile domnului Director Marian Viorel Anghel de la Liceul Teoretic Petre Pandrea, Balș, jud. Olt. Dânsul este unul din cei trei finaliști ai Galei Education Change Makers. Vă invităm să ascultăm povestea celei de-a treia comunități școlare premiate.”, este prezentarea clipului filmat la Balș.
Education Change Makers – Testimonial Balș
Nimic nu se realizează fără efortul unei echipe devotate și unite. Acesta este unul din crezurile domnului Director Marian Viorel Anghel de la Liceul Teoretic Petre Pandrea, Balș, jud. Olt. Dânsul este unul din cei trei finaliști ai Galei Education Change Makers.Vă invităm să ascultăm povestea celei de-a treia comunități școlare premiate.#averomania #educationchangemakers
Publié par Asociatia Pentru Valori In Educatie sur vendredi 24 novembre 2017
Academia de Leadership și Management Școlar are la bază un proces personalizat de dezvoltare a abilităților de leadership pentru un grup de 30 de directori de școli din întreaga țară. Aceștia beneficiază de 530 de ore de training cu specialiști internaționali în educație și de 720 de ore de mentoring, 1 la 1, oferite de aproximativ 40 de profesioniști din business. Acest program se va derula timp de 12 luni și va avea impact asupra 12.000 elevi. Scopul urmărit este de a reduce abandonul școlar, analfabetismul funcțional, de a crește rata de promovabilitate și de a îmbunătăți rezultatele elevilor obținute la examenul de Bacalaureat și la testele PISA.
Sesiunile de training, coaching și mentoring vor fi completate prin vizite în școli și comunități pentru a indentifica împreună cu directorii practicile cele mai potrivite în funcție de context.
Directorii sunt riguros selectați de o echipă de directori de HR pe baza interesului lor anterior de a dezvolta proiecte și de a demara inițiative în cadrul școlii pe care o conduc și în funcție de abilitățile lor de leadership. Programe de leadership similare au fost deja implementate de către Edwards Educational Services în SUA, Nigeria, Kenya, Oman, India, Marea Britanie, Germania și Danemarca. Programele din aceste țări au reușit, în trei ani, să reducă abandonul școlar și analfabetismul funcțional cu până la 50%.